HÍREK
Útvonal ide: HÍREK

Pályázati felhívás a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak a családokért a központi régióban támogatására (A pályázat kódja: CSP-CSEÖH-15)

2015. december 21.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet (továbbiakban: Lebonyolító) az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.), alapján meghívásos pályázatot hirdet „Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak a családokért a központi régióban” címmel.

A pályázati program célkitűzései

A családok a társadalom legfontosabb erőforrásai, annak alapegységeiként hozzájárulnak a nemzet fennmaradásához. Azonban a funkciójukat probléma nélkül ellátó családokban is előállnak krízishelyzetek akár a gyermeknevelésben, akár a felnövekvő fiatalok életében, akár a gyermekek felnövekedésével magukra maradó szülők kapcsolatában vagy az idősebb generáció elmagányosodásában. Számos helyzet adódik az életciklus során, amelyek kihatással vannak a családtagok testi-lelki egészségére, ezáltal munkaképességére, foglalkoztatására, szociális helyzetére.

Az anyagi vagy párkapcsolati krízishelyzetek, a válások, a munkahely elvesztése, lakás elvesztése, szenvedélybetegségek kialakulása és ezek miatt a családok szétesése mind olyan krízishelyzetek, amelyek megrengetik az egyes ember helyzetét és gyakran vezetnek a társadalomban betöltött helyzetük romlásához, elszegényedéshez, munkanélküliséghez, hajléktalansághoz. Különösen súlyosan érintik ezek a krízisek a gyermekeket és a fiatalokat, akik kiszolgáltatott elszenvedői lehetnek a körülöttük zajló válságoknak.

A pályázat célja olyan projektek megvalósítása a központi régióban, amelyek révén a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak hozzájárulnak a család társadalmi szerepének megerősítéséhez, a családi kohézió növeléséhez, a családok életvezetési kompetenciáinak fejlesztéséhez, elősegítve a fiatalok családi életre való felkészülését, a nők és férfiak társadalmi egyenlőségét, a generációkon átívelő együttműködést, valamint szolgáltatásokkal segítik a krízishelyzet megelőzését.

A pályázatok támogatására 8.100.000 Ft áll rendelkezésre.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. január 21. 23:59 óra




2015. december 21.

PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS