A projekt honlapja
Útvonal ide: TÁMOP 5.2.6.

TÁMOP 5.2.6.

TÁMOP-5.2.6-13/1-2014-0001 A korai életszakaszban feltárt fejlődésbeli rendellenességek, lemaradások kezeléséhez szükséges hozzáférés javítása c.  kiemelt projekt

A kiemelt projekteket országos jelentőségük és nagyságuk miatt a kormányzat szakmapolitikai előterjesztés alapján nevesíti, melyet több éves előkészület és felkészülés előz meg.

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet a program keretében a kora gyermekkori intervenció területén fellelhető szociális modell szemléletű és a korai felismerésre fókuszáló nemzetközi jó gyakorlatok megismerését követően, előkészíti azok hazai adaptációját. Egy képzési program kifejlesztésével - beleértve a képzők képzését és a szociális ellátórendszerben dolgozó szakemberek felkészítését, képzését - intézményünk hozzájárul a „szociális” szemléletű, korai gyermekkori intervenciós gyakorlatok széles szakmai (gyermekvédelmi, szociális és társterületei) körben történő hazai elterjesztéséhez.

A projektről bővebben

A TÁMOP-5.2.6-13/1-2014-0001 kiemelt projekt a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer fejlesztésének fontos eleme. Feltárjuk a kora gyermekkori intervenció hazai rendszer-hiányosságainak azonosításával azokat a pontokat, ahol fejlesztés szükséges, kiemelten a megelőzés, a felismerés és a beavatkozás folyamataira fókuszálva.

Feladatunk fókuszálni az ellátórendszer azon területeire is, ahol elengedhetetlen a kapcsolódás a társszakmákkal, figyelembe véve az egyes társágazatok (oktatásügy, egészségügy) hatásait.

A projekt részeként megvizsgálunk különböző nemzetközi módszereket a kora gyermekkori intervenció területén. Adaptáljuk a jó gyakorlatokat és módszereket, illetve konzultálunk a területen dolgozó hazai szakemberekkel, hogy a lehető legátfogóbb képet alkossuk meg a fejlesztés irányáról.

Egyesítve a hazai és nemzetközi tapasztalatokat képzési programot készítünk, és képzést szervezünk, melyet követően a szociális területen dolgozó szakemberek képessé válnak az interdiszciplináris és ágazatközi együttműködés keretein belül, a családközpontú, kora gyermekkori intervenciós szolgáltatások kiterjesztésével, megerősítésével, az arra rászoruló gyermekek és családjaik szociális prevenciójára, szociális készségeinek fejlesztésre.

A döntéshozók számára a projekt céljainak, tevékenységének megismerése lehetővé teszi a szakmapolitikai célok teljesülésének vizsgálatát, az ágazati prioritásokkal való összhang realizálódását.


A projekt összefoglaló adatai:

Kedvezményezett neve: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet
A projekt címe: A korai életszakaszban feltárt fejlődésbeli rendellenességek, lemaradások kezeléséhez szükséges hozzáférés javítása
A projekt azonosítószáma: TÁMOP-5.2.6-13/1-2014-0001
A szerződött támogatás összege: 1.000.000.000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt futamideje: 2014. május 15  - 2015. augusztus 15.


A projekt honlapja:PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS