Erasmus+ program
Eurodesk
Magyar Ifjúság Konferencia
Gyermek és Ifjúsági Alapprogram
Magyar Ifjúság 2020
NTP pályázatok
Ifjúságpolitikai Iroda
Útvonal ide: IFJÚSÁG

IFJÚSÁG

Az Igazgatóság közreműködik a kormányzati szintű ifjúságpolitika feladataiban, ebből adódóan tevékenysége összefügg a korosztállyal foglalkozó szakterületek, ágazatok intézményi, szolgáltatási, illetve önkormányzati és fejlesztéspolitikai szintű együttműködése alapjainak megerősítésével. A szakterületek együttműködésének ösztönzése mellett az Ifjúsági Igazgatóság összegzi a kutatási eredményeket és közös tudásbázist alakít ki. Az Erasmus+ kapcsán feladata közreműködni a Kormány és az Európai Unió ifjúságpolitikával kapcsolatos célkitűzéseit megvalósító szakmai-fejlesztési tevékenységben.

Az Ifjúsági Igazgatóság munkatársainak elérhetősége:

Téglásy Kristóf igazgató 
Tel.: 06-1/237-6776
E-mail:

Ifjúságpolitikai Iroda
Téglásy Kristóf
Tel.: 06-1/237-6776
E-mail:

Erasmus+ Ifjúsági Programiroda
Máté Gergely  igazgatóhelyettes
Tel.: 06-1/237-6711
E-mail:Erasmus+ program


Az Erasmus+ az Európai Unió támogatási programja az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén. A program ifjúsági fejezete a fiatalok és ifjúsági szakemberek nemzetközi tapasztalatszerzését, a nemformális tanulást, a társadalmi bevonást és az aktív részvételt támogatja. Az Erasmus+ elsősorban fiataloknak (13-30 év), ifjúsági munkásoknak, civil szervezeteknek, ifjúsági területen aktív szakembereknek szól.
Az Erasmus+ program ifjúsági fejezetének magyarországi megvalósítója és koordinálója az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézménye, a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézetben működő Erasmus+ Ifjúsági Programiroda.

link:

 Eurodesk

Az Eurodesk az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információszolgáltató hálózat. Az Eurodesk helyi koordinátorai az európai ifjúsági mobilitási, oktatási, képzési kérdésekről adnak válaszokat telefonon, e-mailben és személyesen a fiatalokat érintő témákban. Magyarországon 55 helyi Eurodesk Partner működik.
Az Eurodesk hálózat az európai ifjúságpolitikai reform és az Erasmus+ program támogató rendszere és az Európai Ifjúsági Portál tartalomszolgáltatója.
Az Eurodesk hálózat magyarországi országos koordinációja a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet Fiatalok Lendületben Programiroda része.

link:Magyar Ifjúság Konferencia

A MIK a magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztetési fóruma. Tagjai közt tudva a legnagyobb hazai és határon túli ifjúsági intézményeket, célja az ország fiataljainak összefogása, érdekeik érvényesítése.

link:Gyermek és Ifjúsági Alapprogram

Az Alapprogram az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezeti kezelésű előirányzataként támogatja a gyermekek és a fiatalok programjait, szervezeteit, kezdeményezéseit. A gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram, valamint a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet összehangolt működésén keresztül valósítja meg a Kormány ifjúságpolitikai célkitűzéseit.

link:Magyar Ifjúság 2020

A Magyar Ifjúság 2020 az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum jelentése, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma Ifjúságért és Sportkapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság koordinálása és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet Ifjúsági Igazgatóság szakmai támogatása mellett készült el.

link:

PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS