AZ OKIT segítőinek feladatai
Publikációk
Az OKIT munkájához kapcsolódó jogszabályok, utasítások
Segélytelefonszámok bántalmazottaknak
Útvonal ide: Kríziskezelő

Kríziskezelő

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálathozzátartozók közötti erőszak (párkapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, illetve a háztartáson belül a rokonok, családtagok által elkövetett erőszak), a prostitúció és emberkereskedelem áldozatainak megsegítésével foglalkozik. Az információnyújtás mellett azonnali segítséget nyújt azokban az esetekben, amikor a kialakult helyzetet sem a helyi szociális- és gyermekvédelmi rendszer, valamint az ezen intézményekhez kapcsolódó jelzőrendszeri tagok, sem pedig az érintett bántalmazottak természetes támogató rendszere nem tudnak megfelelően megoldani.

A Szolgálat rászorultság és szabad férőhely esetén, a klienssel egyeztetve, titkos menedékhelyen történő azonnali elhelyezésben is tud segítséget nyújtani.

Telefonszolgálatunk az ország egész területéről éjjel-nappal ingyenesen, vezetékes vagy mobil hálózatról is hívható a 06-80/20-55-20 telefonszámon.

E-mail:

Weblap:Kampány indult a kapcsolati erőszak ellen

2014. április 17-én kezdetét vette a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó kezdeményezése, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a kapcsolati erőszak jelenségére, és arra bíztassa az embereket, hogy figyeljenek egymásra; vegyék észre, ha közvetlen környezetükben valami nincs rendben (a kapcsolati erőszak tényét nehéz a barátok, közeli ismerősök előtt titokban tartani), ne féljenek lépni, vagy szóba hozni a témát, és főként ne féljenek az érintettek segítséget kérni.

A szemléletformáló kampány minél szélesebb társadalmi kör elérésével szeretné tudatosítani, hogy a kapcsolati erőszak semmilyen formája nem elfogadható. A felhívás kiemelt célkitűzése az is, hogy abban a tekintetben is elinduljon egy szemléletbeli változás, hogy a társadalom ne csak a fizikai bántalmazást tekintse kapcsolati erőszaknak.

A kampány mottóját „Vedd észre, ha valami nincs rendben!” plakátok, újsághirdetések, tévé- és rádióspotok közvetítik országszerte, a közösségi hálón pedig a témáról részletes információt találnak az érdeklődők.

PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS