KAPOCS legutóbbi lapszámai
KAPOCS letölthető lapszámai
Önálló kiadványok
Útvonal ide: KIADVÁNYOK / Önálló kiadványok

Önálló kiadványok

Hátrányos helyzetű és veszélyeztetett társadalmi csoportokkal kapcsolatos kutatások címmel jelent meg a Kapocs könyvek 14. kötete

A Kapocs könyvek sorozatában megjelenő hátrányos helyzetű, veszélyeztetett társadalmi csoportokkal foglalkozó kötet sajátos nézőpontokon keresztül szemléli, és több aspektusból járja körbe két célcsoport, a csődhelyzetbe kerülő családok és a fogyatékkal élők élethelyzetét.

Tovább

Ifjúság, kutatás címmel megjelent a Kapocs könyvek 13. kötete

Az ifjúsággal, ifjúságkutatással foglalkozó kötetünk a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben folyó ifjúságügyi, ifjúságkutatói szakmai munkáról ad képet.

Tovább

Családpolitikai kutatások 2011-2014 (Kapocs könyvek 12.)

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet hosszú szünet után újraindította a Kapocs könyvek sorozatot. A most megjelent 12. kötet a családok életét sokrétűen vizsgáló kutatások eredményeit mutatja be, amelyet az intézet Családpolitikai és Kutatási Igazgatóságának munkatársai végeztek az utóbbi néhány évben.

Tovább

A szociális ellátórendszer működéséről, kihívásairól (KAPOCS Könyvek 7. kötet)

„Különleges mozaikot tart kezében a tisztelt Olvasó: a magyar szociális szféra helyzetéről, kihívásairól kap képet – annak összetettsége miatt szükségszerûen csak »mozaikképet«."

Tovább

A szociális szolgáltatási rendszer folyamatai 2002–2007 között

Megjelent a Szociálpolitikai Elemző Csoport (SZECS) „A szociális szolgáltatási rendszer folyamatai 2002-2007 között” című kiadványa.

Tovább

Az önismerettől a biztonságig (KAPOCS Könyvek 3. kötet)

Ez a kötet egy Ausztráliában megjelent mű néhány fejezetét tartalmazza, amely az önvédelmi tréninggel kapcsolatos kanadai, új-zélandi és ausztrál tapasztalatok alapján készült, kiemelve azon részeit, amelyeket a jelenlegi magyar viszonyok között a leghasznosabbnak tartottak a szerkesztõk.

Tovább

Átmeneti gondozás - Célszerű vagy ideális?! - Módszertani kézikönyv (KAPOCS Könyvek 8. kötet)

Reméljük, hogy e hiánypótló szakmai kiadványunk segíti az eligazodást az átmeneti ellátásban dolgozó kollégáknak, és ötleteivel, példáival hasznos lehet a gyermekvédelmi ellátás e területén.

Tovább

Családpolitikák változóban

Tovább

Ifjúság2008

Tovább

Javítóintézet, család, gyermekvédelem (KAPOCS Könyvek 4. kötet)

Egyedülállónak tekinthető, hogy a 2001-2002 években három, egymástól független, eltérő kérdésfeltevésű kutatás is zajlott, amelyek témái közvetlenül a javítóintézetekre, az ott élő fiatalokra, illetve a javítóintézet utáni életútjukra irányult.

Tovább
OLDALAK:
1
PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS