KAPOCS legutóbbi lapszámai
KAPOCS letölthető lapszámai
Önálló kiadványok
Útvonal ide: KIADVÁNYOK

KIADVÁNYOK


KAPOCS folyóirat


Kedves Olvasónk!

A KAPOCS a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet szakmai folyóirata, amely nemcsak a szaktárca területei között szeretne hidat építeni, hanem „összekötő kapocs” kíván lenni a szociológia és más rokon társadalomtudományok, valamint a gyakorlati tapasztalatok és az elméleti megközelítések között is. Ennek megfelelően teret kíván biztosítani minden olyan ismereteket terjesztő, színvonalas írásmű megjelenítésére, amely a tág értelembe vett család- és ifjúságügyek, a szociálpolitika, gyermekvédelem témaköreit érinthetik, ide sorolva olyan területeket is, mint az esélyegyenlőség, a nők helyzete, vagy akár a drogpolitika.

Lapunk tematikai sokféleségéhez műfaji sokféleség társul. Elméleti tanulmányt, kutatási beszámolót, statisztikai elemzést, szakpolitikai összefoglalót, rendszerelemző tanulmányt, hazai és külföldi összehasonlító tanulmányokat, konferencia-összefoglalót, programbemutatást, módszertani írásokat, jó gyakorlatokat, esettanulmányokat, pályázatokhoz kapcsolódó írásokat egyaránt megjelentetünk.

A szerkesztés során arra törekszünk, hogy fórumot biztosítsunk az egyházi és a civil szervezetek, helyi közösségek számára is a módszertani munkájuk és az elméleti igényességű értékeik megjelenítéseivel.

A KAPOCS a kéziratok véleményeztetése és kiadói szerkesztése szempontjából lektorált folyóirat. A szerkesztőségbe beérkezett – formailag megfelelő – tanulmányokat a és a előzetes szűrése után két független szakmai bírálónak (lektornak) küldjük ki. A közlés feltétele a két lektor támogató véleménye.

Folyóiratunk számait a nyomtatott formában történő megjelenést követően fél évvel feltesszük az intézetünk honlapjára.


dr. Földvári Mónika
főszerkesztőElérhetőség:
Hakkel Tünde szerkesztőségi titkár
telefon: 06-1-237-6726
fax: 06-1-237-6753
e-mail:


A Kapocs megjelenik negyedévente.
Éves előfizetési díja 6000 Ft, egy lapszáma ára 1500 Ft.

Folyóiratunkat megrendelheti e-mailben vagy faxon a letölthető nyomtatvány segítségével.
Folyóiratunkat  megvásárolhatja intézetünkben munkanapokon 10-14 óráig.

Kapcsolódó fájlok:
PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS