TÁMOP 5.4.1-12. Szociális szolgáltatások modernizációja
TÁMOP 7.2.1.
TÁMOP 5.4.1-08. Szociális szolgáltatások modernizációja
Progress - Együtt az egyenlőségért
TÁMOP 5.2.1. Gyerekesély projekt
HEFOP 2.2.2.
Útvonal ide: Lezárult uniós projektek / Progress - Együtt az egyenlőségért

Progress - Együtt az egyenlőségért

Progress program központi honlap

Link:
„A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen
.”

Link:
Egyenlőségi Hírek

Link:„Ütközések” címmel esélyegyenlőségi szakmai konferencia 2011. október 6-7.

Az országos szintű szakmai konferencia célja az Amszterdami Szerződésben meghatározott hat esélyegyenlőségi célcsoporttal (fogyatékosság, nem, faji- vagy etnikai származás, kor, vallás vagy hitbéli meggyőződés, nemi orientáció) kapcsolatos nemzeti, megyei és helyi szakmapolitikák összegzése és megvitatása. A rendezvény lehetőséget biztosít a korábbi diszkriminációs és esélyegyenlőségi stratégiai irányok felülvizsgálatára és esetleges módosítására, a szakmapolitikák sokrétűségének bemutatására, illetve esetleges „ütköztetésére”. A konferencia további célja a kulcsszereplők aktiválása, a civil társadalom, a szociális partnerek, a szakma, az országos és helyi döntéshozók, valamint a média bevonása révén.

A konferencia célja a demokratikus társadalmi együttélés, a jogállamiság és a társadalmi igazságosság elveinek széleskörű népszerűsítése; valamint partnerség és hálózatépítés a meglevő kezdeményezések szinergiáinak növelése érdekében. A rendezvény célkitűzése az előítéletek felszámolása, a meglevő sztereotípiák feloldása; a többszörös diszkrimináció tematizálása; általános figyelemfelhívás a sokszínűség előnyeire; jó gyakorlatok bemutatása; hálózatépítés a területen dolgozó kulcsszereplők között; általános figyelemfelkeltés az ország vallási sokszínűségére; valamint a generációk közti párbeszéd és együttműködés fejlesztése.

Ezt a konferenciát az Európai Unió PROGRESS (2007-2013) Foglalkoztatási és Társadalmi Szolidaritási programja támogatja.

A programot az Európai Bizottság irányítja azzal a céllal, hogy pénzügyileg támogassa az Európai Unió szociális, munkaügyi és esélyegyenlőségi téren kitűzött céljainak megvalósulását, hozzájárulva ezáltal az Európa 2020 Stratégia e területekhez kapcsolódó törekvéseinek teljesüléséhez.

A hétéves program megcélozza az összes olyan érintettet, aki segíthet alakítani a megfelelő és hatékony munkaügyi és szociális törvényhozás és irányvonalak fejlesztését, az EU27 és az EFTA-EEA országokban, a csatlakozás előtt álló és csatlakozásra váró országokban.

További információ a internetes oldalon.
 

Kapcsolódó fájlok:
PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS