Szociális szakvizsga
Szociális alapismereteket nyújtó tanfolyam és szociális alapvizsga
NRSZH szociális alap- és szakvizsga
Elérhetőségek
Jelentkezési lapok
Szociális alap- és szakvizsga vizsgaszabályzat
Vizsgajoggal rendelkező intézmények
Szociális szakvizsgaelnök
Szociális alap- és szakvizsga segédanyag
Szociális szakvizsga követelményrendszer és szakirodalom
Útvonal ide: KÉPZÉS / Országos szociális alap- és szakvizsga / Szociális alapismereteket nyújtó tanfolyam és szociális alapvizsga

Szociális alapismereteket nyújtó tanfolyam és szociális alapvizsga

A szociális alapismereteket nyújtó tanfolyamra és szociális alapvizsgára a jelentkezéseket a "" című adatlapon lehet elküldeni a választott intézményhez.

A 2016-os vizsgaidőszakra a szakvizsgára jelentkezés határideje: 2015. szeptember 1.

A honlapon jelenleg elérhető jelentkezési lapokon időközben benyújtott jelentkezések regisztrációra, ügyintézésbe kerülnek.

A határidő a jelentkezési lap postai feladásának időpontját jelenti.

A jelentkezési laphoz mellékelni kell:

  • a felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél másolatát,
  • az előírt szakmai gyakorlat igazolásául szolgáló nyilatkozatot, illetve szakmai önéletrajzot.


A szakvizsgacentrum a szükséges iratok hiányának pótlásáról, illetve a jelentkezés elutasításról a benyújtást követő 14 napon belül értesítést küld. Amennyiben a jelentkező a szükséges iratok hiányát 14 napon belül nem pótolja, jelentkezése elutasítottnak tekintendő.

A szakvizsgacentrum értesíti a hozzá jelentkező, valamint a hozzá átirányított jelölteket, a szociális alapvizsgára bocsátás alapfeltételéül előírt alaptanfolyam, valamint a szociális alapvizsga szóbeli és írásbeli vizsga, helyéről és időpontjáról, az alaptanfolyami-, illetve vizsgadíj befizetésének módjáról és határidejéről. A szakvizsgacentrum dönthet a részletfizetés szabályairól.

Amennyiben a jelölt a vizsgadíjat, illetve alaptanfolyami díjat a megjelölt határidőig nem fizeti be, az alaptanfolyamot, vizsgát nem kezdheti meg, a szakvizsgacentrum a vizsgára történő jelentkezést érvénytelennek tekinti, melyről értesíti a jelöltet.

Az alaptanfolyam díja 2016-ban 107.000-117.000 Ft/fő között - a pontos összeget a szakvizsgacentrumok határozzák meg -, a szociális alapvizsga díja pedig 26.500 Ft/fő. (A szociális szakvizsgához kapcsolódó aktuális közlemények: ).

PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS