Szociális szakvizsga
Szociális alapismereteket nyújtó tanfolyam és szociális alapvizsga
NRSZH szociális alap- és szakvizsga
Elérhetőségek
Jelentkezési lapok
Szociális alap- és szakvizsga vizsgaszabályzat
Vizsgajoggal rendelkező intézmények
Szociális szakvizsgaelnök
Szociális alap- és szakvizsga segédanyag
Szociális szakvizsga követelményrendszer és szakirodalom
Útvonal ide: KÉPZÉS / Országos szociális alap- és szakvizsga / Szociális szakvizsga

Szociális szakvizsga

Az NRSZH és a szociális szakvizsgáztatási joggal rendelkező intézmény (továbbiakban: szakvizsgacentrum) szociális szakvizsgát 2016. február 1-től május 31-ig szerveznek.

A JELENTKEZÉSI LAP Szociális szakvizsgára, illetve a JELENTKEZÉSI LAP Szociális alapvizsgára és szociális alapismereteket nyújtó tanfolyamra 2015. júliusban lesznek közzé téve az Intézet honlapján (A szociális szakvizsgához kapcsolódó aktuális közlemények).

Szociális szakvizsgára a "" című adatlapon lehet jelentkezni. A jelölt a pontosan kitöltött adatlapot a választott szakvizsgacentrum címére küldheti az alább megjelölt időpontig:

  • a 2016-os vizsgaidőszakra a szakvizsgára jelentkezés határideje: 2015. szeptember 1.


A határidő a jelentkezési lap postai feladásának időpontját jelenti.

A jelentkezőnek a jelentkezési laphoz mellékelni kell:

  • a felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél másolatát,
  • a felsőfokú végzettséget igénylő munkakörben végzett, képesítéshez kötött tevékenység, illetve a szakmai gyakorlat időtartamáról szóló munkáltatói igazolást vagy igazolásokat, és szakmai életrajzot,
  • szakvizsga esetén a szociális alapvizsga oklevelének másolatát, amennyiben a jelölt számára a szociális alapvizsga letétele előírt.


A szakvizsgacentrum a szükséges iratok hiányának pótlásáról, illetve a jelentkezés elutasításáról a benyújtást követő 14 napon belül értesítést küld. Amennyiben a jelentkező a szükséges iratok hiányát 14 napon belül nem pótolja, jelentkezése elutasítottnak tekintendő.

A szakvizsgacentrumok abban az esetben szerveznek szakvizsgát, ha témacsoportonként legalább 15 fő jelentkezik. Amennyiben a jelentkezők száma kevesebb, úgy értesíti az érintetteket arról, hogy kérésükre a jelentkezést melyik szakvizsgacentrumhoz irányította át. Ha ezzel a lehetőséggel nem kívánnak élni, a jelentkezés a következő vizsgaidőszakra érvényben marad.

A szociális szakvizsga díja, mely tartalmazza a konzultáció költségét is, 2015-ben  53.000 Ft/fő volt. A 2016-os szakvizsgára vonatkozó díjak 2015. júliusban lettek közzé téve az intézet honlapján (A szociális szakvizsgához kapcsolódó aktuális közlemények: ). A konzultáció időtartama 28-40 óra, melynek helyéről és idejéről a választott intézmény értesíti a jelentkezőt.

Amennyiben a jelölt a vizsgadíjat a megjelölt határidőig nem fizeti be, a vizsgát nem kezdheti meg, a szakvizsgacentrum a vizsgára történő jelentkezést érvénytelennek tekinti, melyről értesíti a jelöltet.

PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS